Луксозна кухня от масив с кухненски остров

Изработка на луксозна кухня от масив по готов проект.

  • Клиент: Частен клиент
  • Услуга: Изработка и монтаж
  • В партньорство със: Стил-М
  • Дата: март 2, 2020
Трапезна маса и кухненски остров (2 в 1) изработени от масивна дървесина.

В самото начало на месец март от ателието на Артисанс България излезе още една луксозна кухня, този път изработена от масив.

В проекта си партнирахме с професионалистите от Стил-М, а резултатът от съвместната ни работа може да видите в галерията по-долу.

Важно е да отбележим, че тази кухня от масив не е напълно завършена! Какво предстои да бъде направено? Както е видно от снимките, кухнята е без гръб. За целта ще бъде направен такъв от декоративни плочки. Ще бъдат също така поставени островен аспиратор, смесител за мивката и разбира се дръжки.

Както споменахме по-горе, кухнята е изработена от масив – ясен. Ясенът беше боядисан в бяло, а в процеса на обработка бяха извадени и порите на дървото. Многократно сме казвали, че луксозната кухня трябва не само да изглежда добре, но и да функционира безпогрешно. За целта отново се доверихме на обков изцяло на австрийската Blum. Както ще видите в галерията, с изключение на монтираните в кухненския остров фурна и котлони, електроуреди не се виждат. Това е така, понеже хладилникът и пералнята бяха вградени в кухнята и затворени с вратички.

Интересното в кухненския остров е, че той комбинира в себе си трапезарна маса и кухненски остров. Плотовете за острова и кухнята са изработени изцяло от масив. Ползвахме орех, а изработката бе наистина трудоемка. За двете плоскости – плота на острова и кухнята, ръчно бяха изработени общо 350 елемента, които бяха слепени и обработени с масло. Тук заслуга за перфектното изпълнение, внимание към детайла и разбира се – търпението, имат Йордан и Недко! Краката на масата и царгите също за изработени от масивна дървесина.

За финал, оставяме ви да се насладите на луксозната кухня от масив такава, каквато беше след монтажа. Надяваме се да имаме възможността да ви покажем и крайният продукт след довършителните работи.

Междувременно, ако и на вашата стара кухня ѝ е дошло времето, свържете се с нас на 0877 788 948 или office@artisans.bg!