Дизайн и изработка на библиотека

Дизайн и изработка на библиотека.

  • Клиент: Частен клиент
  • Услуга: Дизайн и изработка
  • Дата: Септември 13, 2019

В Артисанс България получаваме най-различни поръчки за изработка на мебели по поръчка и проект, но за пръв път имахме удоволствието да изработим сватбен подарък. Осъзнавайки, че сме пристрастни, библиотеката е стилен и по-важното – смислен подарък за сватба.

В конкретния случай, клиентът искаше да изработим библиотека, като остави дизайна изцяло на екипа на Артисанс. След като беше представен идеен проект, пристъпихме към изпълнението на задачата Проектът не беше лек, но за сметка на това задачата бе приятна и удовлетворителна за всеки, който работи по нея. Най-вече това беше Коста, който се зае с дизайна на библиотеката и нелеката задача по боядисването на елементите.

Самата библиотека е изработена от фурнировани плоскости – дъб. Детайлите са частично боядисани, като само работата по изработката на библиотеката отне около 30 часа ръчен труд. Страниците, каналите в предната част на страниците, както и елементи от основата и капака на библиотеката са боядисани с полиуретанова боя. Цялата библиотека е пръскана и нацяло с акрилен лак, който не променя цвета на дъба.

Страниците бяха боядисани нацяло, а след това, страните в предната част на библиотеката бяха напълно изшкурени. Така само трите канала по продължението на двете колони и нишките на дървесината останаха бели. Резултатът е един много интересен ефект, който разчупва класическия вид на библиотеката.

Ако и вие имате идея за мебел, която да пасва перфектно на стила и интериора ви, ние сме готови да се заемем с изработката. За повече информация вижте страницата ни за изработка на мебели по поръчка и контактната ни страница.